Denna information är avsedd för sjukvårdspersonal

Vill du gå vidare? Ja Nej

Information för sjukvårds- och apotekspersonal

Mage/Tarm

 

Halsbränna

Om den övre magmunnen inte håller tätt, pressas det sura maginnehållet upp i matstrupen och orsakar halsbränna. I de allra flesta fall är halsbränna helt ofarligt men om problemen blir långvariga kan det orsaka andra besvär som till exempel inflammation i matstrupen. Därför är det viktigt att åtgärda symtomen.
 

Vårt läkemedel

Receptfritt

  • Gaviscon®

 
Gaviscon® Beställ material

 

Förstoppning

Tillfällig förstoppning kan bero på flera saker. Exempelvis att du har druckit för lite vätska, eller ätit mat med för lite fibrer. Du kan också bli förstoppad om du rör dig för lite i vardagen.

Vårt läkemedel

Receptfritt

  • Cilaxoral® (natriumpikosulfat)


Cilaxoral®


Diarré

När vi reser till andra länder utsätts vi för bakterier som vi inte är vana vid. Detta kan medföra problem som diarré, illamående och kräkningar. Akuta besvär varar ofta ett till två dygn, men magen kan vara i obalans under flera dagar. Risken att drabbas av turistdiarré varierar beroende på vilket land du reser till.
 

Vårt läkemedel

Receptfritt och receptbelagt

  • Dimor® (loperamid)
  • DimorComp® (loperamid + dimetikon)

 

Dimor® receptfri DimorComp® receptfri Dimor® receptbelagd  


Barn med akut diarré

Diarré hos barn orsakas oftast av en virusinfektion som kommer snabbt och smittar lätt. Det är vanligt att barn som har magsjuka också kräks, har ont i magen och ibland feber. Barn kan även få diarré under resor, i regel i länder med dålig vatten- och avloppsrening – turistdiarré. Den vanligaste orsaken till turistdiarré är bakterier av olika slag som sprids mellan människor.
 

Vårt läkemedel

Receptfritt och receptbelagt

  • Hidrasec® (racekadotril)
     

Hidrasec® receptfri Hidrasec® receptbelagd

 

IBS

IBS (irritable bowel syndrome) eller Colon irritabile är en av världens vanligaste sjukdomar.

Vanliga symtom för IBS är oregelbunden tarmfunktion med diarré, omväxlande diarré och förstoppning, magknip och buksmärtor. Många patienter känner också utspändhet eller uppkördhet i magen och besväras av gaser. Därför kallas IBS ibland för ballongmage. För många som drabbas av IBS har sjukdomen en starkt negativ inverkan på vardagen. Återkommande magknip och hastiga toalettbesök skapar oro och upplevs ofta som ett hinder i vardagen.
 

En certifierad medicinteknisk produkt 

  • PROIBS®

 
PROIBS®

  

Genom att använda den här webbplatsen samtycker du till att vi använder oss av cookies i enlighet med vår Cookie policy.

Jag förstår och accepterar